Matra50 Visscher Classique

afspaken voor bijeenkomsten...
Post Reply
GeorgeinBelgium
Posts: 190
Joined: Thu Sep 15, 2005 11:37 am
Location: Antwerpen

Matra50 Visscher Classique

Post by GeorgeinBelgium »

Matra evenement 8 September 2024 11 tot 16h
User avatar
oetker
Posts: 7969
Joined: Mon Jan 07, 2008 11:31 pm
Location: Opheusden NL
Contact:

Re: Matra50 Visscher Classique

Post by oetker »

Hier de hele aankondiging.

Beste Matra-liefhebber,


U ontvangt deze mail omdat u ooit aan een evenement van Matra50 hebt deelgenomen of op een later tijdstip aan ons bekend ben geworden als Matra eigenaar / liefhebber.

Als u niet op onze maillijst wilt staan, meld dat dan svp in een reply mailtje.
Dan halen we u van de lijst af en verwijderen we uw gegevens uit ons bestand.

Op zondag 8 september 2024 organiseren Matra50 en Visscher Classique een Matra evenement bij/in Visscher Classique, Schuilheuvelstraat 1, 4116 GA Buren, https://visscherclassique.nl/

Deze mail dient als voormelding, zodat u deze dag vrij kunt houden en u alvast uw Matra in optimum conditie kunt brengen.

Op 16 juni 1974 werd Matra voor de derde keer op rij winnaar van de 24 uur van Le Mans.
In dat zelfde jaar besloot Matra zich terug te trekken uit de racerij.
Dit jaar is dat dus 50 jaar geleden.

Er zijn nog meer Matra zaken die dit jaar jubileren:
· 1964 oprichting Matra Sports
· 1974 introductie van de Bagheera in Nederland
· 1994 Matra bouwt een Espace met V10 Renault F1 motor en Formule 1 techniek. De sportiefste MPV ooit.

Het herdenken van die gebeurtenissen lijkt ons een goede gelegenheid om weer eens een bijeenkomst met Matra liefhebbers te organiseren en Visscher Classique was direct bereid om zo’n evenement te ontvangen.

Als u Visscher Classique nog niet kent; mede door de zeer professionele aanpak van Henk Visscher is deze collectie is in een jaar of 2 uitgegroeid tot een internationaal bekend museum waarin bereikbare auto’s uit de stal van Stellantis (dus o.a. Peugeot, Citroen, Simca, Panhard en Matra) op een benaderbare wijze zijn te bewonderen.
Het zijn allemaal auto’s die u, of uw ouders, vroeger hadden. Of hadden willen hebben.
Om even het niveau aan te geven; op 16 november 2023 werd in Londen de “Historic Motoring Award 2023 presented by Octane” in de categorie “Museum Collection of the Year”uitgereikt aan Visscher Classique.
Als u Visscher Classique al wel kent; bijna ieder kwartaal komt er wel een ruimte of een deelcollectie bij.
Onlangs is een mooie bromfietscollectie aan het museum toegevoegd en binnenkort wordt er een ruime met sportieve Renaults geopend.
Tijdens het evenement zal Visscher Classique hun Matra Djet V S, 530 LX, Bagheera, Murena, Rancho, Espace 1 en Avantime tentoon stellen.

We organiseren een dagvullend programma met ontvangst tussen 10 en 11 en afsluiting rond 4 uur.
Bestanddelen zijn: bezoek aan het museum, lezing over Matra en de 24 uur van Le Mans, film van de overwinning van Matra op Le Mans, toertocht door de Betuwe, kijken naar de Matra’s van andere deelnemers en het praten met andere Matra liefhebbers.
En voor degene die het autogebeuren na een paar uur genoeg vindt, wordt een wandeling met een stadsgids georganiseerd door het pittoreske stadje Buren.

Binnenkort volgt een 2e mail met het programma en de gelegenheid om u voor dit evenement in te schrijven.
Houd ook onze website in de gaten: http://www.matra50.com/


Natuurlijk kenen wij niet alle Matra-liefhebbers in Nederland en Vlaanderen.
Stuur daarom deze mail svp door naar de Matra-liefhebbers die u kent.
Het is voor hen waarschijnlijk beter om dubbel uitgenodigd te worden, dan om achteraf te horen dat ze iets gemist hebben.

En wie deze mail niet direct van ons heeft ontvangen, maar wel geïnteresseerd is, kan zijn naam en email adres doorgeven aan info@matra50.com.

Voor degene die geen (rijdende) Matra heeft, maar wel graag met een Matra het evenement wil bijwonen en eventueel de toertocht wil rijden heeft Visscher Classique trouwens de volgende oplossingen:
1. Visscher Classique verhuurt een deel van haar auto’s, waaronder een Murena. Zie https://visscherclassique.nl/verhuur/

2. Visscher Classique verkoopt ook regelmatig overcomplete auto’s uit de collectie. Zie https://visscherclassique.nl/verkoop/.

Momenteel is er een nette en complete Matra M530SX te koop. Een zeldzame auto waarvan er 1.146 zijn gemaakt. Van dit type zijn er slechts 3 of 4 in Nederland, mede omdat de M530SX nooit door de importeur in Nederland is geleverd. Deze auto staat niet vermeld op de website van Visscher Classique, maar bij interesse kunt u contact opnemen met: info@visscherclassique.nl

Disclaimer: Bovenstaande wordt slecht gemeld als service naar degene die het leest. Matra50 is geen deskundige, adviseur of partij in deze.

Wij hopen op 8 september een grote hoeveelheid Matra’s en Matra liefhebbers te mogen ontvangen en sturen u, zoals al aangegeven, binnenkort een mail om u in te schrijven.

Met vriendelijke groet,


Matra50
Jan Bak
Ignatius de Bakker
Kees van de Grint
Andre Kout
Robi Rizvic
Stephan Ruitenburg

PS1. Matra50 is geen club en heeft ook geen relatie met enige club. Wij zijn 6 individuele Matra liefhebbers die vinden dat de gedachte aan het merk levend gehouden moet worden. Wij hebben slechts een databestand en relaties.
PS2. Matra50 is dezelfde organisatie (bestaande uit dezelfde personen) die in 2015 het Matra gedeelte van Classic Wings&Wheels en in 2019 het Matra-evenement bij Louwman Museum hebben georganiseerd.
PS3. Als personen en als organisatie hebben wij geen enkel financieel belang bij het organiseren van dit evenement.
I feel like Jonah, only my fish looks different.
Matra Murena 1.6 1981. Nissan Leaf
Post Reply