Page 1 of 1

LET OP!! Gewijzigde datum MATRA CROATIA TOUR - JUNI 2013!!

Posted: Mon Nov 12, 2012 10:20 pm
by Robi Rizvic
Beste Matra vrienden,

De periode is gewijzigd!

De rit is verschoven naar juni 2013! De nieuwe datum is van 14 juni t/m 19 juni!! Omdat het nu in juni plaatstvind is het wel iets duurder, echter door de verschuiving kunnen nu de oostenrijkers en zwitsers ook meedoen.

Als iedereen die aangegeven heeft mee te gaan zich daadwerkelijk inschrijft, dan hebben we best een leuke Matra groep:
13 personen, 4 Bagheera's en 3 Murena's uit Oostenrijk
3 personen, 3 Murena's uit Zwitserland
4 personen, 1 Murena en 1 M530 uit Frankrijk
2 personen, 2 M530 uit Nederland
Carjoy met busje (onderdelen voor onderweg) en een Murena ( +/- 4 personen)
en natuurlijk....doe ik zelf ook mee...!!

Naast de prijs zijn er ook twee wijzigingen qua hotels, deze wijzigingen zijn in het programma aangepast.

Bijgevoegd een nieuwe versie van het inschrijfformulier en programma.

Mocht je nog meer info nodig hebben dan hoor ik dit graag van jullie.

PS. Ik heb ook eventueel het inschrijfformulier en programma in het Frans.

Groet Robi

Posted: Mon Nov 19, 2012 6:40 pm
by Robi Rizvic
Beste Matra vrienden,

Even een reminder dat morgen de laatste mogelijkheid is om te registreren voor deze unieke trip!

Tot nu toe nog steeds geen enkele Belgische deelnemer(s).......dat zou toch zonde zijn!!!! Daarnaast heb ik ook echt iemand nodig die Vlaams en Frans spreekt!

Mochten er nog vragen zijn laat het me svp weten!

Groet, Robi

Posted: Tue Jan 15, 2013 11:00 pm
by Robi Rizvic
Was helemaal vergeten een update te geven of de rit nu defintief wel of zou doorgaan.............nou het is gelukt! :lol:

Aantal deelnemers: 40
2 x uit Duitsland
14 x uit Oostenrijk
4 x uit Frankrijk
6 x uit Zwitserland
14 x uit Nederland ( inclusief Carjoy, m'n vader en ik)

Met in totaal 21 auto's waarvan 19 Matra's:
4 x M530
4 x Bagheera II
6 x Murena 2.2
2 x Murena 1.6
2 x Murena 2.2 S
1 x Rancho X
2 x ander merk (volg wagen Carjoy en fotograaf)

Beloofd een leuke rit te worden, ik zal na afloop wel enkele foto's en een verslag hier op dit forum plaatsen.

Groet, Robi

Posted: Wed Jan 16, 2013 11:25 am
by oetker
Ziet er goed uit Rob.
Heb nog overwogen mee te gaan maar het is me wat te ver weg.
In ieder geval een leuke rit gewenst laat maar weten hoe het is gegaan.

Groet Herman

Posted: Sat Jun 15, 2013 7:52 pm
by Yoran
Veel plezier mannen!

Posted: Tue Jun 25, 2013 5:01 pm
by Robi Rizvic
Beste Matra vrieden,

Ik had beloofd een kort verslag te doen van de Matra Tour Croatia 2013! Bijdeze! Het was een zeer geslaagd evenement, wat volledig in het teken stond van Matra! Geen sub-merken o.i.d. puur en alleen Matra's!

Ik zal per dag een korte beschrijving geven met de daar bij behorende fotos!

Posted: Tue Jun 25, 2013 5:07 pm
by Robi Rizvic
Dag 01 – 14 juni 2013

Opatija

Vandaag zou het gaan gebeuren, de start van de Matra Tour Croatia 2013! Verzamelen tussen 13:00 – 15:00 op een parkeer plaatst net buiten Opatija. Alle 41 deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk “druppelde” met hunu Matra’s binnen. Uiteindelijk waren we allemaal rond 16:00 in het hotel aanwezig. De parkeergarage van het hotel was overgenomen door de Matra’s, mooi gezicht!

Om 18:00 afgesproken in een zaaltje om alle deelnemers te verwelkomen en te voorzien van een tasje met daarin onder andere een rallyschild met het logo, hotelvouchers, programma met de route beschrijving, Matra Automobile paraplu en verschillende andere “snuisterijen”. Deels aangeboden door het Kroatisch verkeersbureau uit Amsterdam en deels zelf geregeld.

Hotel Admiral verzorgde een welkomstdrankje en werden de gasten door de directrice persoonlijk verwelkomd. Om 19:00 begonnen we aan ons diner en was dit ook meteen de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Posted: Tue Jun 25, 2013 5:21 pm
by Robi Rizvic
Dag 02 – 15 juni 2013

Opaitija – Pag (164km, kustlijn + ferry)

Vertrek uit Opatija om 09:00. Prachtige route langs de kustlijn met als onderbreking de overtocht van het vaste land naar het eiland Pag.
Eenmaal aangekomen in hotel Pagus was het tijd voor ontspanning, dit varieerde van het verkennen van het stadje Pag tot aan het zonnen en zwemmen bij het strand van het hotel.

Het stadje Pag is cultureel en historisch gezien de belangrijkste stad op het eiland. Pag is de stad van zeezout en handwerken. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds geklost in de straten van deze oude middeleeuwse stad. De oude stadskern, die gebouwd is volgens de tekeningen van de beroemde renaissance beeldhouwer JurajDalmatinac, is een cultureel podium dat in de zomermaanden aan de gasten veel culturele evenementen en vermaak biedt

Posted: Tue Jun 25, 2013 5:30 pm
by Robi Rizvic
Dag 03 – 16 juni 2013

Pag – Benkovac – Zadar ( 74,5 km binnenland + kustlijn)

Vandaag een relatief korte rit. Vertrek om 10:00 uit Pag. Onderweg een bijzonder mooi plekje gevonden om een groepsfoto te maken. Zeg nou zelf dat ziet er toch schitterend uit?

Na de fotoshoot vervolgen we weer onze weg naar Benkovac. De route gaat via verschillende dropjes en het platteland, de rit verloopt voorspoedig. De lunch wordt verzorgd door restaurant Sopot in Benkovac . Dit authentiek Kroatisch restaurant gebruikt alleen lokale producten, je kunt je dus voorstelen dat de lunch ons goed beviel!

Na de lunch vervolgen we onze weg naar Zadar. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats van hotel Porto te Zadar was iedereen weer “ vrij” om de dag verder te invullen.

Er viel genoeg te zien want Zadar is een oude mediterrane stad en haven. De oude stad, ommuurd met stadsmuren en wachttorens op het schiereiland, is met het nieuwe, stedelijke gedeelte via een brug verbonden. Deze brug is het symbool van de stad. Gebouwd volgens Romeinse urbanistische regels van een paar lange straten en vele kortere dwarsstraatjes die de stad in vierkante blokken verdelen, is de oude stad een schatkist met archeologische en monumentale schatten uit de antieke tijden, de middeleeuwen en de renaissance.

Posted: Tue Jun 25, 2013 5:40 pm
by Robi Rizvic
Dag 04 – 17 juni 2013

Zadar – Plitvice ( 134km binnenland + snelweg)

Gedurende de gehele tour was vandaag het enige stukje snelweg (48km), hierna reden we gelukkig via de binnen wegen naar het nationaal park Plitvice. Wederom verliep de rit probleemloos en konden we genieten van de prachtige bochten en de schitterende omgeving.

De meren van Plitvice zijn een natuurfenomeen, een parel van onschatbare waarde. Tussen Mala kapela en Plješivica, bij de bron van de rivier de Korana, bevinden zich 16 grotere en vele kleinere meren, verspreid maar onderling verbonden met kleine, middelgrote en grote watervallen.

De Plitvicemeren en haar omgeving zijn al in 1949 tot Nationaal Park uitgeroepen en sinds 1979 staan ze onder bescherming van UNESCO.
In dit grootste en oudste nationale park zijn de enige vervoermiddelen een elektrische trein en een boot die ons naar verschillende plekken brachten, waarna we verder wandelend over smalle paden en houten bruggen die maar net boven het wateroppervlak liggen het park bekeken.

S’ avonds na het eten werd het in de lobby een zeer gezellige avond met verschillende Matra verhalen en foto reportages van restauraties en Matra evenementen.

Posted: Tue Jun 25, 2013 5:52 pm
by Robi Rizvic
Dag 05 – 18 jun i 2013

Plitvice – Kastav – Opatija ( 175km binnenland + kustlijn)

Alweer de laatste etappe, echter ook meteen de langste. Wat een variatie weer…….van een bosrijke omgeving, naar bergen met haarspeld bochten om daarna weer de kustlijn te volgen naar Kastav. De oldtimer club van Kastav was onze gastheer. Het centrumpje was afgezet zodat wij onze Matra’s daar konden parkeren. Daarnaast was er een heuse rally boog gemaakt waar iedereen met z’n Matra op de foto kon gaan.

Na een welkoms woord van de burgemeester werd ons een kleine lunch aangeboden. Daarna was er een korte rondleiding door het centrum van Kastav.

Hierna was het tijd om weer richting Opatija te gaan voor onze laatste overnachting. Tijdens het eten heb ik iedereen persoonlijk bedankt voor hun deelname en alvast een goede en veilige terug reis toegewenst.

Kort samengevat was het een zeer geslaagde Matra treffen. Het was schitterend en heel bijzonder om met de Matra’s te toeren over de verschillende wegen met prachtige uitzichten. Het weer werkte ook mee en er waren gelukkig geen noemenswaardige problemen met de aanwezige Matra’s en/of deelnemers.

Daarnaast was er ook in de verschillende (lokale) media aandacht voor onze trip. Zo stond er in de kroatische Auto Bild een aankondiging voor onze tour, heeft mijn vader in een radio programma “live” een interview gegeven en ben ik geïnterviewd door een landelijke krant (Novi List).

Ik kan wel zeggen dat ik best trots ben op het feit dat het me gelukt is om 41 personen met 20 Matra’s in Kroatië bij elkaar te krijgen. De reacties waren zeer positief waardoor ik overweeg om over 2 jaar weer een Matra Tour Croatia te organiseren, ik hoop dat er dan meer Nederlandse en Belgische deelnemers aanwezig kunnen zijn!

Posted: Tue Jun 25, 2013 6:51 pm
by hendrik
Man man dat zijn mooie foto's.grt harry de matra.

Posted: Tue Jun 25, 2013 11:10 pm
by oetker
Jaaaah, dat ziet er uit als een geslaagd evenement met veel goed weer.
Het eerste wat opviel was de Ford Capri 1 op een van de foto's en de Murena uit Zagreb 8)
Er zijn er niet zoveel in het oostblok voor zover ik weet.
Ik was er al is op vakantie in de tijd dat de muur nog stond.
Er heerste toen een wat beklemmende atmosfeer.
In Pula was dit minder, maar daar zaten dan ook de meeste strand-touristen.
Dit ziet er in ieder geval goed uit met prachtige foto's.
Fantastisch goed gedaan.
Het zal een hele klus zijn geweest dit te organiseren.

mvgr Herman

Posted: Wed Jun 26, 2013 12:28 am
by jo
Ja die Capri, zelfs hier uiterst zeldzaam.
Ook de enige die oog blijkt te hebben voor de Matra's.

Die Chrysler bus, echt geen zicht...
Vervangen door een echte http://www.2dehands.be/autos/autos/rena ... 33497.html

Knappe tour, misschien ooit.

Posted: Wed Jun 26, 2013 7:57 am
by oetker
[quote="jo"]
Die Chrysler bus, echt geen zicht...[\quote]

Die bus was de bezemwagen van Laszlo.
Chrysler had toch ook iets met Matra :o

Posted: Thu Jun 27, 2013 12:35 am
by Yoran
Robbi, prachtige fotos en wat een geweldige trip. Mijn handjes heb je op elkaar :) Ik was al eens met de murena de volledige kroatische kustlijn afgereden, mooie herinneringen aan. Aanrader voor iedereen de volgende keer lijkt me.

Posted: Thu Jun 27, 2013 3:58 pm
by JV
Prachtige reportage.
Inderdaad de kustweg is heel mooi.
Plitvice is ook zeer de moeite waard om te bezoeken.