Page 1 of 1

Verchromen?

Posted: Mon Sep 12, 2005 10:29 pm
by Paul
De bumpers van mijn 530 zijn zwart gelakt en best OK, maar niet orrigineel er hoort chroom op te zitten. Welnu, ik overweeg om dit te ondernemen. Kan iemand mij op de sporen zetten? Welke voorbereidingen dien ik te nemen? Welke zijn de mogelijke problemen? enz, enz.....

Posted: Tue Sep 13, 2005 7:59 pm
by Maes Jules
Paul

Ik heb mijn bumpers ook eens laten chromeren,de voorbereidingen werden ook gedaan door het bedrijf die de bumpers chromeerden,het enige probleem was dat er tijdens het opkuisen van de bumpers kleine gaatjes ontstonden die dan terug moesten dichtgelast worden.
Misschien zijn die bumpers van u nog in uitstekende staat en zijn er geen problemen bij de opkuis.

Groeten

verchromen

Posted: Thu Sep 15, 2005 7:52 pm
by georges1
De bumpers en nog wat andere stukjes zijn op het ogenblik bij een chromagebedrijfje in mijn buurt. Prijs ligt nog niet helemaal vast, gaan die eerst behandelen (ontroesten, slijpen enz. en daarrna kan vastgesteld worden wat eerst moet hersteld worden (gaaaaatjes) en wat dan de uiteindelijke prijs zal zijn. Als het niet dringend is kan je misschien het resultaat afwachten
Georges

Posted: Thu Sep 15, 2005 10:17 pm
by ALAIN VAN AKEN
Paul ik denk als alles gedemonteerd en eventueel ontlakt is dat je best de rest aan een gespecialiseerd bedrijf overlaat.
Hier kunnen de nodige herstellingen gebeuren (gaatjes) en kan alles strak gepolijst worden voor er een nieuwe chroom laag opkomt.
Zeker doen want je M530 wordt er weer wat origineler van.

Posted: Thu Sep 15, 2005 11:28 pm
by matramurena
Ik heb ooit wat informatie ingewonnen omtrent verchromen, en het blijkt dat vrijwel elk verchroombedrijf je aanraad om zelf niets aan de onderdelen te doen. Dit omdat ze er zelf de juiste apparatuur voor hebben, en al straal je de onderdelen zelf dan nog moeten hun het overdoen om een bepaalde gladheid en hechting te verkijgen.

Posted: Fri Sep 16, 2005 10:34 pm
by Paul
Alvast bedankt om de reacties.