Werken met Picasa3

In deze rubriek komen de allerdaagse dingen ter sprake.
Post Reply
User avatar
GODFRIED
Posts: 8517
Joined: Sun Jan 30, 2005 2:51 pm
Location: Limburg

Werken met Picasa3

Post by GODFRIED » Sat Nov 14, 2009 12:38 pm

Ik gebruik regelmatig Picasa3. Deze slaat automatisch alle foto's op maar waar? :o

Ik zou een copie willen maken van de volledige Picasa3 map, kan dit en hoe?

Wie kan mij helpen?
Matra Bagheera S - 1977

User avatar
Vollegaaz
Posts: 1038
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:49 pm
Location: Zemst
Contact:

Post by Vollegaaz » Sat Nov 14, 2009 1:16 pm

als je een foto opent in picasa, rechtse muisklik en dan kies je eigenschappen, dan zie je toch de gegevens waar die foto staat (bv c:\my pictures/matra.jpg)of iets in die aard...?
Bagheera X '78

User avatar
GODFRIED
Posts: 8517
Joined: Sun Jan 30, 2005 2:51 pm
Location: Limburg

Post by GODFRIED » Sun Nov 15, 2009 11:14 am

Vollegaaz wrote:als je een foto opent in picasa, rechtse muisklik en dan kies je eigenschappen, dan zie je toch de gegevens waar die foto staat (bv c:\my pictures/matra.jpg)of iets in die aard...?


Inderdaad zo kun je de foto's vinden. :oops:
Zou er een mogelijkheid zijn om alles via Picasa op DVD te zetten zonder alle mappen eerst te zoeken?
Matra Bagheera S - 1977

User avatar
Vollegaaz
Posts: 1038
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:49 pm
Location: Zemst
Contact:

Post by Vollegaaz » Sun Nov 15, 2009 2:20 pm

hangt er een beetje vanaf welk programma je gebruikt om dvd's/cd's te schrijven, de meeste gebruiken wel drag and drop (naartoe slepen ipv knippen/plakken) wat gebruik je ? Nero ?
Bagheera X '78

User avatar
henk wouterse
Posts: 373
Joined: Tue Mar 25, 2003 9:23 pm
Location: wemeldinge

Post by henk wouterse » Sun Nov 15, 2009 4:33 pm

volgens mij kun je niet vanuit picassa branden, je moet vanuit een brandprogamma de foto's invoegen om te branden

User avatar
GODFRIED
Posts: 8517
Joined: Sun Jan 30, 2005 2:51 pm
Location: Limburg

Post by GODFRIED » Mon Nov 16, 2009 9:36 am

Ja, ik werk met Nero. :wink:
Matra Bagheera S - 1977

User avatar
Vollegaaz
Posts: 1038
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:49 pm
Location: Zemst
Contact:

Post by Vollegaaz » Mon Nov 16, 2009 12:03 pm

tja, zoals je andere zaken op cd brand dan, je kan natuurlijk meerdere foto's selecteren (ctrl+A)
Bagheera X '78

User avatar
GODFRIED
Posts: 8517
Joined: Sun Jan 30, 2005 2:51 pm
Location: Limburg

Post by GODFRIED » Mon Nov 16, 2009 6:25 pm

Vollegaaz wrote:tja, zoals je andere zaken op cd brand dan, je kan natuurlijk meerdere foto's selecteren (ctrl+A)


Dit wist ik niet, zeer handig. Ik heb nog veel te leren!!
Bedankt. :wink:
Matra Bagheera S - 1977

User avatar
henk wouterse
Posts: 373
Joined: Tue Mar 25, 2003 9:23 pm
Location: wemeldinge

Post by henk wouterse » Mon Nov 16, 2009 6:59 pm

als je een aantal foto's wilt selecteren kun je of de muis ingeklikt houdend over de foto's halen
of de eerste foto aan klikken en de laatste met de shift knop ingedrukt
en dan kopi?ren en plakken natuurlijk met de rechtse knop
gewoon een beetje spelen ermee

User avatar
GODFRIED
Posts: 8517
Joined: Sun Jan 30, 2005 2:51 pm
Location: Limburg

Post by GODFRIED » Tue Nov 17, 2009 10:55 am

henk wouterse wrote:als je een aantal foto's wilt selecteren kun je of de muis ingeklikt houdend over de foto's halen
of de eerste foto aan klikken en de laatste met de shift knop ingedrukt
en dan kopi?ren en plakken natuurlijk met de rechtse knop
gewoon een beetje spelen ermee


De eerste manier die je aanhaalt zo doe ik het, maar nu niet meer.
Ook zeer handig wat je schrijft. Vooral als je een gedeelte wil selecteren van een fotomap.
Bedankt voor de tip. :wink:
Matra Bagheera S - 1977

Post Reply