Page 1 of 1

iemand toevallig verstand van roldeuren / rolpoorten ?

Posted: Thu Jul 03, 2014 9:49 pm
by Richard
Ik ben van plan roldeuren te plaatsen. het zijn 2 flinke jongens, ca 4 meter breed. Wettelijk gezien moet bij montage door de dealer een onderlat beveiliging worden geplaatst. Deze moet bij eventuele motor storing voorkomen dat het lamellen pakket (ca 100 kg) naar beneden stort.

Als ik de deuren zelf plaats, wat ik van plan ben, adviseren ze de lat erbij te nemen maar verplichten is niet mogelijk.

Alleen deze lat verhoogd de prijs met ca 1/3, duur latje dus. Iemand enig idee of de kosten de risico's dekken ?
Veiligheid voor alles, maar soms moet je verantwoorde risico's nemen naar mijn mening.

Iemand op het forum toevallig ervaring hiermee ?

bvd

Richard

Posted: Fri Jul 04, 2014 3:50 pm
by benny
Bedoel je een sectionale poort?

Posted: Fri Jul 04, 2014 6:12 pm
by Richard
nee met lamellen, soort groot rolluik zeg maar.

Posted: Sat Jul 05, 2014 1:05 pm
by Richard
ik heb besteld zonder de beveiliging. de veiligheid zit hem alleen in het stoppen van de deur als deze wat tegenkomt tijdens het sluiten. Dit mi kan op een veel goedkopere manier ook bereikt worden met een 'hobby oplossing'. Ga ik van het verschil wel op vakantie :D

Posted: Sun Jul 13, 2014 9:59 pm
by oetker
Richard wrote:ik heb besteld zonder de beveiliging. Ga ik van het verschil wel op vakantie :D


Saudi Arabiƫ ?

Posted: Sun Jul 13, 2014 10:13 pm
by Richard
bijvoorbeeld......

Posted: Mon Jul 14, 2014 10:11 pm
by Muddy Bandit
Richard wrote:ik heb besteld zonder de beveiliging. de veiligheid zit hem alleen in het stoppen van de deur als deze wat tegenkomt tijdens het sluiten. Dit mi kan op een veel goedkopere manier ook bereikt worden met een 'hobby oplossing'. Ga ik van het verschil wel op vakantie :D


Soepele rubber slang onder het laatste paneel maken, ene eind afdichten en het andere eind verbinden met een druksensor die de afslag (dicht stand) bedient.
Een kennis van mij heeft het ook zelf gefabriceerd, die was voor 150 euri klaar.

Posted: Mon Jul 14, 2014 10:41 pm
by Richard
juist ja, mocht je onderdeel nummer oid hebben graag ! (of een foto)
ik zat te denken aan een profiel over de breedte van de deur met een veer en een schakelaar die afschakelt als er druk op de stang komt en terug als deur weer vrij loopt.

Posted: Mon Jul 14, 2014 11:00 pm
by Urbain
Als je het echt professioneel wil doen maak dan een schakeling die wanneer de poort voor het eindpunt geblokkeerd raakt, de poort terug omhoog doet, zodat je nooit geklemd kunt blijven zitten (of liggen). Het zal je kind maar wezen dat geklemd zit er niet direct onderuit geraakt.
Je kunt het stroomverbruik van de motor monitoren, ingeval van blokkage loopt de stroom op en kun je de looprichting van de motor omkeren.
Mijn Feryn poort werkt volgens dit principe.

Posted: Wed Jul 16, 2014 8:13 am
by Richard
Urbain wrote:Je kunt het stroomverbruik van de motor monitoren, ingeval van blokkage loopt de stroom op en kun je de looprichting van de motor omkeren.
Mijn Feryn poort werkt volgens dit principe.


Klinkt ook goed, kan je aanwijzingen / tips geven met wel materiaal / onderdelen ik dit eventueel zou kunnen nabootsen ?